מתכון לחג:פשטידת תפוחי אדמה

מתכון חגיגי לארוחת החג
פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות

מאסטר שף
צילום : נמרוד סונדרס/ אסף לוי

 

בפתחה של השנה החדשה ולרגל חג ראש השנה המותג מאסטר שף מציע מנה חגיגית שתתאים לארוחת החג: פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות. מנה חגיגית שתשמח גם את הילדים וגם את המבוגרים. טעימה קלה של מתכון להכנה ומעשירה כל שולחן חג. 

 

רכיבים (לתבנית בקוטר )26:

 

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות איטלקיות מאסטר שף

1 כוס מחית עגבניות מאסטר שף

1 כוס שימורי  אפונה 

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם 

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
  2. מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
  3. בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ואפונה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות. מתבלים.
  5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים. מעל משטחים את הפירה בשכבה אחידה.
  6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן