עם בוא הסתיו, מציעה הרבלייף מתכון בריאות ללחם בננה מועשר בחלבון שימלא את הבית בריחות אפייה משכרים ואת הלב בשמחה. מתאים כארוחה מזינה וטעימה וגם כקינוח בריא.
מתכון לחם בננה :
לחם בננה (12 פרוסות)
- תבנית אינגליש קייק רחבה
 
מרכיבים:
2 כפות מדידה אבקת חלבון
1 כף מדידה פורמולה 1 וניל כשר למהדרין
2 בננות בשלות
2 ביצים L
80 מ"ל מים
75 מ"ל שמן זית
75 מ"ל סירופ מייפל
225 גרם קמח מלא
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
תוספות: שברי אגוזים מלך
טיפ: ניתן להוסיף גם צימוקים
אופן הכנה:
- בקערה למעוך עם מזלג את 2 הבננות. להוסיף 2 ביצים ולערבב היטב.
 - להוסיף תוך כדי ערבוב : מים, שמן זית, סירופ מייפל. להניח בצד.
 - בקערה נפרדת להניח את הקמח המלא, אבקת הסודה לשתיה, אבקת החלבון, אבקת הפורמולה, הקינמון ולערבב הכול יחד.
 - לשפוך את בלילת הביצים לקערת האבקות ולערבב היטב.
 - להוסיף את שברי אגוזי המלך ולערבב.
 - למזוג לתבנית את התערובת ולהניחה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 30-40 דקות.
 - לצנן מעט ולאכול.
 
ערכים לפרוסה אחת:
| קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם | סיבים, גרם | 
| 249 | 21 | 38.4 | 7 | 5.3 | 
סרטון להכנת לחם בננה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן,
כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת: https://youtu.be/hqMMbjfjVmM




								


