עוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון של מיקי שמו

השף-קונדיטור מיקי שמו חולק איתנו מתכון מתוק במיוחד לכבוד ראש השנה, לעוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון. מיקי שמו: "קינמון ותפוח הם שידוך מתבקש, שתמיד עובד. נסו להוסיף גם הל, ותופתעו מהתוצאה".

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

3 ביצים גדולות (L)

מיקי שמו עוגת דבש ואגוזים. צילום: דניאל לילה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר

350 גרם (21/2 כוסות) קמח רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית הל טחון

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

50 גרם חמאה מומסת

2 תפוחי עץ גרני סמית בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
  2. מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון והל בקערה נפרדת.
  4. בקערת ההקצפה מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח לסירוגין ומערבלים. מוסיפים חמאה מומסת, תפוחי עץ ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים לתבניות ומחליקים.
  6. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוון: מוסיפים 1/4 כפית גױינגױר טחון או 1/4 כפית ציפורן טחון יחד עם הקמח.

טיפ:

לעוגה במרקם אוורירי – מומלץ לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן