שלושה מתכונים מתוקים וקלים להכנה משפחתית

עושים מלימונים ללימונדה בעזרת שלושה מתכונים מתוקים וקלים להכנה לכל המשפחה במהלך השהות הביתית. קרפ ביתי, ביסקוטי עם בראוניז ועוגיות ג'ינג'ר ולימון. כתבה מתוקה במיוחד

דרך נהדרת לבלות זמן איכות עם הילדים היא לבשל ביחד איתם, במיוחד כשמדובר בקינוחים מתוקים פשוטים להכנה שכולם אוהבים. לקראת השהות הממושכת בבית, הנה 3 מתכונים שיעניקו לכם זמן איכות משפחתי ויגרמו גם לילדים ללקק את האצבעות.

קרפ ביתי

קרפ_צילום סטודיו TEKA
מצרכים

3 חלמוני ביצה

180 מ"ל חלב

180 מ"ל מים

125 גר' קמח

3 כפות סוכר

30 גר' חמאה מומסת

מעט מלח

חמאה לצורך שימון המחבת

הוראות הכנה

הכניסו עם הילדים את כל המרכיבים לקערה גדולה.

הקציפו למשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה אמורה להיות בעלת מרקם חלק וללא גושים.

כסו את הבלילה והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.

שמנו את המחבת בעזרת מעט חמאה ומזגו חלק מהבלילה, עד שתכסה את תחתית המחבת. זכרו שקרפ אמור להיות דק.

כאשר הקרפ מקבל צבע חום מוזהב, הפכו אותו לצדו השני בעזרת תרווד.

כאשר הקרפ מוכן, הוציאו אותו מהמחבת וחזרו על הכנת הקרפ עד לסיום הבלילה או עד שתכינו את הכמות הרצויה.

הגישו לצד פירות יער ופזרו אבקת סוכר.

ביסקוטי עם בראוניז

ביסקוטי עם בראוניז_קרדיט צילום סטודיו TEKA_
מצרכים

40 גר' אבקת קקאו

75 גר' אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס  סוכר חום

150 גר' קמח

50 גר' אגוזי מלך טחונים

15 גר' מרגרינה מומסת

30 גר' אבקת סוכר

5 גר' מלח

3 גר' סודה לאפייה

10 גר' קורנפלור

10 גר' קמח לבלילה ללא ביצה

100 מ"ל מים

10 גר' שמן חמנייה

2 גר' שמרים

הוראות הכנה
  1. ראשית, ערבבו את כל המרכיבים המהווים תחליף לביצה בקערה גדולה. ערבבו את הקמח המיועד לבלילה ללא הביצה, עם קורנפלור ושמרים. הוסיפו מים, בכל פעם מעט ואת השמן. בחשו והניחו את התערובת למשך כ-5 דקות.
  2. הוסיפו סוכר חום ואת המרגרינה המומסת ובחשו שוב, עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. ערבבו עם הילדים את שארית המצרכים בקערה נוספת. הוסיפו את המרכיבים הנוזליים, בכל פעם מעט, וצרו את הבצק. שטחו את הבצק על כל שטח נייר האפייה בצורת מלבן גדול. אפו את הבצק בחום150ºCלמשך כ-35 דקות.
  4. הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות.
  5. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה, למשך כ-15 דקות.
  6. הפכו את הפרוסות פעמיים נוספות (בכל פעם אפו אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין. הפרוסות חייבות להיות קראנצ'יות.
  7. קררו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או בכל מיכל אחר המיועד למזון.

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון, צילום סטודיו TEKA
מצרכים (ל-24 יחידות)

400 גר' קמח תופח

200 גר' חמאה

חצי  כוס סוכר חום

1 ביצה

80 גר' דבש

2 כפיות קינמון

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

הוראות הכנה

– ערבבו חמאה יחד עם סוכר חום עד לקבלת תערובת חלקה.

– הוסיפו ביצה ודבש, וערבבו פעם נוספת.

– נפו קמח, אבקת ג'ינג'ר וקינמון. הוסיפו אותם לתערובת בשלושה חלקים. ערבבו אותם יחד עם הבצק, ודאו  שכל הרכיבים התערבבו היטב. אל תלושו בחוזקה, הבצק חייב להיות חלק.

– עטפו את הבצק והניחו אותו במקפיא למשך כ-15 דקות.

– רדדו עם הילדים את הבצק בעזרת מערוך, עד שיתקבל בצק בעובי של 5 או 6 ס"מ וחתכו את העוגיות באמצעות תבניות וצורות לבחירתכם.

– אפו למשך כ-15 דקות בחום של 180º עד שהעוגיות יקבלו צבע חום מוזהב.

– הניחו אותן בקירור וקשטו בעזרת אבקת סוכר או שוקולד לבן.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן