פולנטה מתכון מנצח- קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות

קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות

מותג ברילה מגיש מתכון מפתיע ומנצח :קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות! מנה קלה להכנה , טעימה סגגוננית ומשביעה. 

מתכון פולנטה למנת הפולנטה המגיעה אלינו מהמטבח הצפון איטלקי, השוויצרי וגם מקרואטיה-סלובניה.

בעבר היה נהוג לשייך את המאכל למעמד פשוטי העם , שכן הם לא יכלו להרשות לעצמם מבחינה כלכלית לחם רגיל מחיטה או כל דבר אחר שהיה עשוי חיטה. הפולנטה העתיקה הכילה דייסת דגנים ומסופר כי היו אוכלים אותה עוד בתקופת שלטון הרומאים.

לפני שהתירס עשה את דרכו לאירופה מדרום אמריקה במאה  ה16 , הפולנטה הכילה דגנים בתערובת של חיטה,ערמונים, דוחן וכוסמין.

היום כל מה שצריך כדי להכין פולנטה משובחת זה קמח תירס ועוד כמה מרכיבים הקיימים בכל בית.

רוטב עגבניות מוכן ברילה
ברילה רוטב עגבניות – צילום אסף לוי

מצרכים ל-5-6 מנות:

1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח 

1 כוס קמח תירס לפולנטה

200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

2-3 כפות רוטב פסטו ברילה

שמן זית לטיגון

 

להגשה:

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה

חופן גבינת פרמז'ן

קוביות פולנטה
קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות צילום שני הלוי (1)

אופן ההכנה: 

 

  1. מכינים את הפולנטה: בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.
  2. בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן, על מנת שלא ייווצרו גושים.
  3. מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.
  5. מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה. טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
  6. משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות, עד שהיא מתייצבת. 
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.
  9. מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני. 
  10. מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.

 

המתכון באדיבות המותג ברילה 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן