עלי גפן ממולאים. המתכון. פריחת הגפן בשיאה וזה הזמן להתחיל לגלגל את העלים. מעצבת הפנים וחובבת הקולינריה, עו"ד רות עפרי טאוב, משתפת אותנו במתכון לעלי גפן ממולאים באורז. מתכון מצולם לעלי גפן ממולאים מושלמים.
אם יש זמן טוב להכין עלי גפן ממולאים רי שמדובר בכל יום בשבוע (אתר הבילויים מכור למתוכנים של עלי גפן ממולאים)אם יש זמן טוב במיוחד הרי שמדובר בתקופה בה פריחת הגפן בשיאה וזה הזמן הכי טוב להתחיל לגלגל את העלים היפים. מעצבת הפנים וחובבת הקולינריה, עו"ד רות עפרי טאוב, משתפת את גולשי אתר הבילויים במתכון האישי והמצליח שלה לעלי גפן ממולאים באורז. מתכון מצולם לעלי גפן ממולאים מושלמים.
מתכון לעלי גפן
לעלי הגפן
60-70 עלי גפן טריים או משומרים באיכות טובה
2 לימונים
4 עגבניות
עלי גפן – למילוי
קילו אורז עגול
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
חצי צרור נענע קצוץ דק
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה
- חולטים את עלי הגפן הטריים במים רותחים לדקה עד לשינוי צבע. אם משתמשים בעלים משומרים שוטפים את העלים היטב.
- מסדרים בסיר רחב פרוסות עגבניות לכיסוי תחתית הסיר.
- מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי בקערה.
- מניחים עלה עם הצד המחוספס כלפי מעלה ומניחים לרוחבו ככפית מהמילוי.
מגלגלים (לא הדוק מדי) ומניחים מעל שכבת העגבניות.
- מצופפים את העלים בשכבה אחת בסיר.
- כאשר נסיים למלא את כולם, נסחט לימון אחד שלם ונוסיף את המיץ לסיר, ונפרוס פרוסות מהלימון השני.
- נוסיף מים לכיסוי העלים ונניח צלחת מעליהם למניעת התפרקות העלים.
- נבשל על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר רתיחה נעביר לאש הכי קטנה לבישול של שעה וחצי, שעתיים.