מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן

מתכון בייתי, קליל וטעים לסופגניות ללא גלוטן. רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה,  מעניק מתכון להכנת סופגניות  ללא גלוטן, שכל אחד יכול להכין בבית.

המתכון מעולה, טעים, קל, ומהיר ומומלץ לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. לסוגפניות של ביגה:  כשרות: חלבית – בדץ בית יוסף.

חומרי גלם:

תערובת ללא גלוטן – 500 גרם

סוכר – 75 גרם

שמרים יבשים – 17 גרם

מים – 525 גרם

שמן קנולה – 30 גרם

מלח – 5 גרם

הוראות הכנה: יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדיי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות. להוסיף את המלח, לערבב במהירות בנינונית המשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

משקל: משקל סופגנייה לפני אפייה, כ-70 גרם כל אחת (כ-16 סופגניות )

תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס

זמן אפייה: 11-14 דק'

סופגניות ללא גלוטן
סופגניות ללא גלוטן צילום אסף לוי

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן