מתכון פנה סלמון – מתכון מנצח בטעמים מעודנים

מתכון פנה סלמון עם אלעד אמסלם שף רשת קפה גרג, חולק, מתכון לסלט פסטה מעודן וטעים והכי חשוב: קל להכנה.

מתכון פנה סלמון פשוט וטעים במיוחד, ממש כמו בבית הקפה האהוב- להכנה ביתית, קלה ומוצלחת!

מקור הפנה עם ובלי סלמון

פנה או באיטלקית penne

היא סוג של פסטה בצורת צינור חלול עם חיתוך אלכסוני.

מקור המילה בלטינית ומשמעותה "נוצות" או "נוצה", זאת  מכיוון שצורתה של הפסטה מזכירה עט נוצה – קולמוס, ומקור הפסטה בחבל קלבריה בדרום איטליה.

באיטליה קיימות שתי גרסאות עיקריות של פנה- האחת: פנה לישה penne lisce – פנה חלקה

השניה: פנה ריגטה penne rigate

או כפי שנהוג לכנות אותה- ריגטוני

פנה מחורץ עם רכסים קטנים חרושים.

משמעות המילה ריגטה באיטלקית היא מחורצת.

גרסה נוספת של פנה נקראת פנוני – pennoni או נוצה גדולה שהיא גרסה רחבה יותר של פנה.

צורה זהה או דומה נקראת "מוסטוצ'ולי" mostaccioli  הנקראת כך על שם mosto  תירוש- זו למעשה גרסה של פנה לישה חלק ולא מחורץ במרקמו וקצות צינורותיו חתוכים למעוין .

יש גם ויזיטי ziti , הנקראת על שם המילה חתנים באיטלקית. מוטוטת חלולים וקצרים ומכופפים עד לצורה של האות c  במרקם חלק גם כן ,

ואחרונה- הזיטוני , מעין גרסה עבה של הזיטי.

בדרך כלל נהוג לבשל את הפנה עד לדרגת אל- דנטה בלבד, ולהגיש אותה עם רטבים לפסטה כמו פסטו , מרכיב אהוב ופופולארי לפסטה. פנה מעולה ליישומים השונים בשל העיצוב המעשי : המרכז החלול מאפשר להחזיק רוטב היטב והזווית בה הפסטה חתוכה משמשת מעין מצקת המקלה  על האכילה. בנוסף פנה רגטה מחורצת מחזיקה כמות גדולה יותר של רוטב וגם המרקם הוא נגיס יותר למאכלים שונים ולכן מתאים לרטבים סמיכים.

 

 

View this post on Instagram

 

הבחירה שלנו לארוחת הצהריים, ומה שלכם? ❤️ #פסטה_שמנת_פטריות

A post shared by קפה גרג העמוד הרשמי (@greg_cafe) on

 

רכיבים:

200 גרם פנה

150 קוביות סלמון

15 גרם עירית קצוצה

5 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 גרם גרידת לימון

10 גרם חמאה

1 שן שום קצוצה

רוטב אלפרדו:

150 גרם שמנת מתוקה לבישול

חלב לפי הצורך

20 גרם חמאה

1 כף קמח

1 גרם אגוז מוסקט

מלח לפי טעם

פנה סלמון מפנק צילום שאטרסטוק

אופן ההכנה:

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה מומלץ להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה.

שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

מחממים מחבת מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.

מוסיפים את השן שום, את רוטב האלפרדו ומבשלים כ 3 דקות.

מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת לימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן