מתכון מיוחד לימי הקיץ – שבלולי קרפ

החום הישראלי ידוע במעלותיו הגבוהות וההשפעה שלו עלינו. מחקרים מצאו שבקיץ אנחנו פחות רעבים לעומת החורף בו אנו מתנחמים במרקים חמים ותבשלים כבדים. הגוף דורש מאתנו בתקופת החמסין ארוחות קלות כמו פשטידות קציצות סלטים פסטה ועוד.

בקיץ קיימת נטייה מובהקת למזונות הדורשים זמן הכנה קצר יחסית – אידוי, הקפצה, צלייה או אפילו ללא כל בישול. בנוסף לכך טמפרטורת האוכל משפיעה עלינו ארוחה חמה מחממת את הגוף וכך גם מכבידה עליו ומעייפת.החודש הכי חם בשנה כבר בעיצומו ו'טונה סטארקיסט' מציעה מתכונים קלים להכנה בטמפרטורה הנכונה, טעימים במיוחד, עשירים בחלבון ובריאות והכי חשוב, תוכלו להכין לכל המשפחה ארוחה בדקה!

שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית

35-40 שבלולים

מצרכים:

לקרפים:

4 ביצים

1/4 כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1/2 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת +מעט חמאה לשימון המחבת

למלית:

קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה

250 גרם גבינת שמנת

עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  1. טורפים את מצרכי הקרפים בקערה, עד לבלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.
  2. משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה, מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה.
  3. מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד השני ל-10 שניות.
  4. מערבבים את מצרכי המלית.
  5. מורחים את עלה הקרפ השכבה אחידה ולגלגל.
  6. פורסים לשבלולים (כמו סושי) ומסדרים בצלחת הגשה.

בתאבון!

שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית, סטארקיסט, צילום טל סיו…
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן