מתכון לקלצונה אש

 קלצונה במילוי פטריות, פלפלים, ברוקולי, גבינות וטונה עם פלפל חריף

4 יחידות

מצרכים:

לבצק:

4 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

1/2 1 כוסות מים מהברז.

 

מלית:

1 קופסת טונה סטארקיסט עם פלפל חריף

5 פטריות פרוסות ומטוגנות במעט שמן זית

3 ברוקולי מאודה

2 פלפלים קלויים

טפנד:

1 כוס רוטב עגבניות

זיתים/ עגבניות מיובשות / פסטו – מוכן או כוס רוטב עגבניות (1 כף מכל טפאנד)

עלי בזיליקום קצוצים

150 גרם  גבינה בולגרית

150 גרם מוצרלה מגוררת

1 ביצה טרופה להברשה

 

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

  1. מערבלים קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר.
  2. עם קבלת הבצק מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים עד הכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מרדדים על נייר אפיה מקומח קלות לעיגול, מורחים על חציו טפנד או רוטב עגבניות, גבינות, אחד מהירקות ועלי בזיליקום. חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית.
  5. מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה.
  6. אופים 15 דקות בחום 220 מעלות עד שהמאפים שחומים.
קלצונה. צילום: ניר עצמון
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן