מתכון בריא לפנקייק בננה

מתכון קליל ובריא של פנקייק בננה המתאים לארוחת בוקר/ביניים או סתם קינוח, שניתן להכין גם עם הילדים, מאת: דנה איבנקובסקי-וכקמן, תזונאית כללית מחוז דרום.

תמונה: PIXABAY

מצרכים:

לפנקייק

2 בננות בשלות

1 ביצה (או חצי כוס רסק תפוחים לגרסה טבעונית)

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

2 כפות סוכר לבן/חום/סילאן

1 כוס חלב (אפשר גם סויה)

1 ורבע כוס קמח כוסמין (אפשר גם לבן)

1/2 כפית סודה לשתייה

מעט שמן/חמאה לטיגון

לרוטב יוגורט-חלבה

1 גביע יוגורט

3 כפיות טחינה

3 כפיות סילאן

הכנה:

  1. מועכים את הבננות עם מזלג וטורפים פנימה את הביצה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה
  3. מחממים שמן או חמאה במחבת, יוצקים מהבלילה. מחכים להופעת בועות קטנטנות והופכים
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה (ניתן להוסיף/להפחית טחינה וסילאן לפי הטעם).
  5. להגשה: פירות חתוכים, ממרח חמאת בוטנים או שקדים טבעי, סילאן, מייפל או כל רוטב אחר אהוב.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן