לזניה צמחונית: מתכון מעולה להכנה עם הילדים בזמן הסגר

לזניה צמחונית: ארוחה קלה להכנה וטעימה  שאפשר להכין עם הילדים בבית !

לזניה צמחונית דווקא בימים אלו,  בהם אנו בבית עם הילדים, ניתן ליישם איתם מתכונים קלים להכנה וטעימים שאפשר להכין כארוחה משפחתית ויספקו חוויה הן בהכנתם והן בסעודה. 

ימי הסגר הבאים עלינו לטובה, מקשים במציאת פתרונות קולינריים לילדים, במיוחד בתקופת החגים לאחר שכבר בישלנו וניסינו טעמים מגוונים וארוחות חגיגיות מלאות במטעמים- אז למה לא : לזניה צמחונית!

הרעיונות אוזלים, הילדים משועממים ונוצר צורך בפעילויות שיפיגו את המתח בין יושבי הבית על הספה בסלון,

במיוחד לשם כך, אתר הבילויים והמותג ברילה מציעים לכם פתרון כולל לכל הבעיות:

ארוחה משביעה וצמחונית, לזניה טעימה וקלה להכנה שתעסיק את הילדים במטבח בזמן שאתם עולים למיטה לשנ"צ איכותי עליו אתם וודאי חולמים לא מעט זמן:

כך תוכלו לחזור רעננים לשולחן האוכל אותו הכינו הילדים,  לניחוחות איטלקיים של פסטה איכותית ברוטב עגבניות עשיר היוצרים יחד לזניה נימוחה שלא ניתן לעמוד בפניה, ותחושה שתיקח אתכם רחוק מהסגר עד לנאפולי בדרום איטליה!

המותג ברילה מציע מתכון מנצח של לזניה צמחונית אישית! קל להכנה, טעים והילדים ישמחו להשתתף בהכנה וגם לאכול! 

לזניה אישית
צילום: אפיק גבאי

מצרכים:

 12 עלי לזנייה

1 צנצנת רוטב פומדורו

12  פרוסות חציל צלויות בתנור או מטוגנות

 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

100  גרם זיתים שחורים מגולענים

שמן זית לשימון תבנית שקעים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את עלי הלזנייה במים רותחים עד לריכוך ומייבשים על מגבת וחוצים לשניים.
  2.  משמנים תבנית שקעים ומניחים בכל שקע כף רוטב, מניחים מעל  2 חצאים של עלי לזניה ובתוכם מניחים רוטב, חציל, רוטב וגבינה מפזרים מעל זיתים.
  3. אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.

 

מאיפה מגיעה הלזניה?

 

הלזניה מגיעה במקור מהעיר נאפולי שבאיטליה. מדובר במאכל איטלקי מסורתי עתיק העובר דורות של איטלקים וידוע כמעדן איטלקי משובח ברחבי העולם.

השם של הלזניה מקורו בשפה היוונית : lasanon, משמעות המילה היא גיגית- הרומאים אימצו גם את המילה אך שינו מעט את המשמעות- לסיר בישול!

ישנה תיאוריה נוספת כי מקור המנה הוא בכלל אנגלי, מהמאה ה-14 , היישר מחצרו של המלך ריצ'רד השני אשר אהב לאכול מאכל בשם לאזאן : המתכון שלו פורסם בספר הבישול הראשון שיצא לאור באנגליה . כמובן שהאיטלקים לא מעריכים את התיאוריה הזו- מכיוון שהרומאים הקדימו להשתמש בשם ויותר סביר להניח שמרומא הקדומה התגלגל המתכון לידיו של השף אצלך המלך ריצ'רד. כותבת הכתבה נוטה להסכים עם האיטלקים ולחשוב שהמרכיבים של הלזניה בהחלט מזכירים מאכלים איטלקיים נוספים אשר הפכו לאהובים ברחבי העולם.

בתיאבון ו Buon appetito! 

המתכון באדיבות המותג ברילה 

דפי לזניה ברילה
צילום:אפיק גבאי

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן