אבי ביטון עם מנת שף : פרפה חלוה

מגישים לכבוד ט"ו באב קינוח מתוק לאוהבים:  מתכון פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

 

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף השף אבי ביטון, מגישים לרגל ט"ו באב מנה חגיגית ומתוקה, מבוססת טחינה גולמית, של פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה. מנה נפלאה, מפנקת וטעימה, המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי

ט"ו באב שמח!

מצרכים (לכ-6 מנות)

לפרפה:

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה" 

2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
1/2 כוס סילאן 

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל 

לרוטב:
1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

להגשה

1/4 כוס גרנולה 

שערות חלוה של "אחוה" 

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב. 
  2. מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות.
  3. להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק. 
  4. להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב. 
  5. מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.  
אבי ביטון
צילום: יולה זובריצקי

אבי ביטון- במטבח עם אמא

אבי ביטון בן ה39 הוא בוגר של המסעדות של רפי כהן, ניר צוק ושאול אברון. הוא מאממין גדול בסגנון הבישול של חיים כהן ממאסטר שף והמטבח המנצח ועזרא קדם.

הוא החל את דרכו כעצמאי במסעדת אדורה יחד עם שותפים ועם מנת הדגל המפורסמת שלו "בקלאווה כבד אווז"ומשם התקדם לפתיחת מסעדה כשרה בשם מרקדו בעזריאלי.

הוא נחשב לשף מוערך על ערוצי הטלוויזיה והגיש תכניות רבות ובהן מטבח עולמי, בית הספר לשפים מתחילים ובמטבח עם אמא המשודרת בערוץ האוכל מזה מספר עונות. לפני כשנתיים פתח את קפה פופולר. הוא הוציא לאור שני ספרי בישול שנחשבים למוצלחים יחסית האחד עונה לשם בני ואבי מבשלים והשני עם השם המקורי ספר העוף. חדשות סלבס מאחלים לאבי לעוף גבוה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן