שטרודל תפוחים קל להכנה ב- 5 מרכיבים: מתכון פשוט וטעים!

שטרודל תפוחים קל: תמיד חלמתם לפתוח את המקרר ולגלות שיש בו את כל המרכיבים הדרושים לשטרודל פריך ונימוח במיוחד?

הבילויים שמחים להגשים לכם חלומות: קבלו מתכון קליל ביותר , במינימום מרכיבים לשטרודל תפוחים חלומי וטעים!

שטרודל תפוחים בצלחת, מתכון קל
קרדיט: pixabuy

שטרודל תפוחים הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם, אשר מגיע אלינו היישר מהמטבח האוסטרי ולכן הוא נקרא "שטרודל וינאי" על שם עיר הבירה המפורסמת- וינה.

המילה שטרודל מגיעה מהשפה הגרמנית ומשמעותה- מערבולת.

יש מגוון של שטרודלים בעולם: דובדבנים, עם גבינה, מלוחים עם מילוי בשר, תרד ואף כרוב כבוש!

אבל אנחנו בחרנו להביא אליכם את הטעים ביותר- שטרודל תפוחים! כי מי לא אוהב שטרודל?

ועכשיו לדבר האמיתי

 

אז קבלו את המתכון שלנו, כמו שהבטחנו הוא מורכב מחמישה מרכיבים בלבד והוא פשוט וקל מאוד להכנה!

אז קדימה, הפשילו שרוולים והוציאו את כל הנדרש,

צפויה לכם חוויה אוסטרית קלילה וטעימה שתשאיר אתכם עם טעם לעוד.

שטרודל תפוחים
taken from freepik

מצרכים :

  • 1/2 חבילת בצק עלים מופשר במקרר (עורכת המדור ממליצה על בצק העלים של מיקי שמו)
  • 4 תפוחים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר ( ואם אתם בדיאטה, אל תפחדו להוריד לרבע)
  • חצי כפית קינמון
  • חמאה מומסת או תרסיס שמן
  • 1 ביצה L
  • אבקת סוכר ( לא חובה אבל מוסיף המון)

ואם בא לכם יותר מ5 מרכיבים, ניתן וכדאי להוסיף:

אגוזי מלך/ פקאן/צימוקים

 

אז איך מכינים את כל הטוב הזה?

מחממים תנור לחום מקסימלי של 250 מעלות.
בינתיים, מערבבים9 בקערה את קוביות התפוחים יחד עם הסוכר והקינמון, ואם בחרתם באגוזים או תוספת אחרת, הוסיפו אותם גם פנימה אל התערובת.
רדדו את הבצק לעלה דק בצורת מלבן, חצו את המלבן לשני חלקים והברישו כל חלק (למעט השוליים) בחמאה מומסת או שמן.
בכל עלה בצק, הניחו כחצי מכמות תערובת התפוחים במרכז העלה וגם פה- השאירו את השוליים נקיים.
קפלו את הבצק מעל התפוחים כך שיכסה אותם לגמרי.
הברישו בביצה טרופה, בעזרת סכין חדה עשו חריצים בחלק העליון של המאפה השמנמן שלכם, והניחו בזהירות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
נכניס את המאפה לתנור החם , כ-10 דק' אפיה על 250 מעלות.
ולאחר 10 דק' נוריד את חום התנור ל200 מעלות ונמשיך לאפיה של 20 דק' נוספות.
שימו לב שהמאפה מקבל צבע זהב שזוף ולא שרוף.
לאחר שהוצאת את המאפה מהתנור, המתינו שיצטנן לגמרי ורק אז- אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
כדאי לחתוך לפסים ולהגיש יחד עם גלידת וניל איכותית.
בתיאבון!!
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן