מתכון פשוט להכנת קרפ צרפתי ב8 מרכיבים בלבד !

מהו קרפ ? קרפ הוא סוג של עוגה שטוחה הנוצרת מבלילה מטוגנת. את הקרפ ניתן להגיש במספר צורות ובמספר טעמים. אתר הבילויים מציג עבורכם מתכון קליל להכנת הקרפ המושלם בהמשך הכתבה. 

המתכון המושלם להכנת קרפ צרפתי מ8 מרכיבים בסיסיים ו10 דק עבודה !

את הקרפ ניתן להגיש בצורה מגולגלת כמו שנמכר בקניונים וגלידריות. כמו כן, ניתן להגיש שטוח ועליו למרוח שוקולד נוטלה או קצפת עם תותים וכד'. לצורך הכנת הקרפ, יש להשתמש בבלנדר לערבוב כל המצרכים יחדיו ובמחבט על מנת לטגן את הקרפים בצורה עגולה. את הקרפים אפשר להגיש במילוי תוספות מלוחות או מתוקות, נתון לבחירתכם.

החלק הכי טוב בהכנת הקרפים הוא שהם מורכבים סה"כ מ8 מרכיבים בסיסיים והם:

  • חמאה – 43 גרם חמאה. ניתן להשתמש גם לטיגון על המחבת.
  • קמח לבן – כוס 1
  • סוכר לבן – 1 כף
  • קורט מלח
  • חלב – 4\3 כוס חלב (180 מ"ל)
  • מים – 2\1 כוס (120 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • כפית או חצי כפית תמצית וניל (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את הקרפ שלכם).

הוראות הכנה :

  • המסת החמאה: דבר ראשון שעושים הוא המסת החמאה במיקרו, ולתת לה להתקרר קצת לפני הכנסתה לבלילה.
  • הכנסת כלל המרכיבים לבלנדר: דבר שני שיש לעשות והא לשלב את כל החומרים ביחד בבלנדר לאחר שהחמאה קצת התקררה.
  • שלב הטיגון: יש למרוח את החמאה על כל שטח הפנים של המחבט ולשפוך חלק מהבלילה לצורך טיגון. השלב הזה אמור להזכיר לכם קצת הכנת חביתה.
  • שלב הוצאת הקרפ: בשלב זה, הקרפים כבר מוכנים ורק נשאר להפוך אותם כמו שצריך ולא ליצור קרעים בקרפ ולאחר מכן להעבירם לצלחת מרכזת.
  • שלב ההגשה: את הקרפים כאמור, ניתן להגיש במספר צורות ומגוון טעמים ושילובים שונים. ניתן להגישו עם ממרח נוטלה או קצפת עם תותים לאוהבי המתוק מבנינו. מי שמעדיך מלוח, ניתן למרוח שמנת ואף להוסיף סלמון לנועזים מבנינו.

שיהיה בהצלחה ובתיאבון !

מתכון להכנת קרפ
צילום: pixabay

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן